Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt czekoladowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mąka ziemniaczana 0,5 szklanki
mąka pszenna 0,5 szklanki
cukier 0,75 szklanki
ocet 1 łyżka
woda 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt czekoladowy

białka ubijamy z cukrem,
żółtka mieszamy z octem,
mąki łączymy, mieszamy z proszkiem do pieczenia
do białek dodajemy stopniowo resztę składników, delikatnie mieszamy,
wylewamy na tortownicę, pieczemy 30 minut w temperaturze 170 stopni
na zdjęciu biszkopt z kremem advocatowym z torebki, bananami i płatkami migdałowymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 28.02.2012 10:49
Pycha
leonkot 25.02.2012 16:49
ja też
cooleczka 15.01.2012 11:35
lubię czekoladowe ciasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak