Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka do mięs

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 kg
woda 1 l.
cukier 40 dag
sól 1\\2 łyżeczki
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka do mięs

Jabłka kroimy na ćwiartki usuń gniazda i ułóż w słoikach , do każdego słoika wsyp pieprz i pozostałe przyprawy , ugotuj wodę wraz z cukrem , solą i kwaskiem i zalej jabłka zakręć i pasteryzuj ok. 25 minut w temp.90 st .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 15.01.2012 11:35
takie w sam raz do pieczonej kaczki :)
Margo1 15.01.2012 11:24
Woda do której wstawiamy słoika ma być gorąca, ale nie może wrzeć .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak