Sposób przygotowania

Kotlety wieprzowe posypać pieprzem.Cebule obrać i pokroić w półksiężyce. Pieczarki oczyścić ,przekroić na pół, umyć i
obsuszyć. Kotlety podsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron aż do zarumienienie. Ułożyć je w żaroodpornym naczyniu. Bulion mięsny w kostce rozpuścić w 150 ml gorącej wody, dodać przecier pomidorowy wymieszany z łyżką mąki ziemniaczanej i zagotować do zgęstnienia,cały czas mieszając. Dodać cebulę i zalać sosem pomidorowym kotlety.
Masło roztopić na patelni, tak aby się spieniło,pieczarki podsmażyć na lekko rumiany kolor, cały czas mieszając,wyjąć. Do tłuszczu dodać mąkę pszenną,śmietanę i zagotować,tak aby sos zgęstniał,dodać grzyby i doprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso polać sosem grzybowym i zapiec w piekarniku w temp. 190 stopni, przez 20-25 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    mmm aż mi ślinka cieknie!
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ale to musi być pyszne
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ale to musi być pyszne
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    zabieram do swojego menu!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    MEGA apetycznie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    ekstra!;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    coś pysznego mmmm :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    bardzo sycące danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !