Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka wrocławska 1\\2szkl
sól
woda
Farsz:
cebula 1
przyprawa do potraw
sól
pieprz
margaryna
grzyby 20dag mrożone

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z grzybami

Grzyby rozmrozić,pokroić i podsmażyć na margarynie,cebulę obrać,drobno pokroić podsmażyć razem z grzybami.Ostudzić ,przyprawić solą,pieprzem i jarzynką.Wymieszać.Z mąki wody i szczypty soli zagnieść ciasto ,rozwałkować i wykrawać kieliszkiem kółeczka,na kółeczka nakładać farsz zlepiać i zaciskać rogi.Gotować w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 29.11.2014 14:13
bardzo smaczne
caffee_tea 14.03.2012 21:35
pyszne
Dorian 27.01.2012 07:49
domowe najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak