Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w cieście kokosowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
pieczarki 20 dag
sos sojowy 3 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
mąka 3 łyżki
wiórki kokosowe 4 łyżki
olej
sól
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w cieście kokosowym

Filet z kurczaka porcjujemy, nacieramy sosem sojowym, odkładamy do lodówki na około 1 godzinę.
Pieczarki kroimy w plasterki, podsmażamy na oleju. Mieszamy ze sobą obie mąki, dodajemy jajo i wodę (tyle by powstało gęste ciasto). Dodajemy do niego kokosy, doprawiamy. W powstałym cieście maczamy mięso i smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak