Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Dodać do mięsa mielonego. Skroić drobno cebulę doprawić do smaku. Marchew i paprykę pokroić w słupki odpowiednio do ilości kotletów (mi wyszło 7 kotlecików). Pieczarki umyć pokroić w plasterki i odparować na patelni, posolić. Podsmażyć na łyżce masła i przestudzić. Dodać pietruszkę i wymieszać. Dłonie zwilżyć wodą i rozpłaszczać kulki mięsne. Na placuszki nakładać przestudzone pieczarki, marchew, paprykę i słupki boczku. Zawinąć brzegi i formować kotleciki. Panierować w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju ok 10 minut na wolnym ogniu. Do środka kotletów można także dodać paski ogórków konserwowych.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    alaaa

    a te świnki jakie fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    smacznie i kolorowo
  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Kolejna piękna dekoracja:) Kotleciki pewnie bardzo dobre:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !