Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane kotleciki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięsa mielonego 1/2 kg
pieczarek 10 sztuk
posiekanej natki pietruszki 1 łyżka
ugotowana marchew 1 duża
papryki 1 strąk
zwykłej bułki 1 szt
mleko 1 szklanka
jajko 1 szt
gotowanego boczku kilka słupków
cebuli 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane kotleciki

Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Dodać do mięsa mielonego. Skroić drobno cebulę doprawić do smaku. Marchew i paprykę pokroić w słupki odpowiednio do ilości kotletów (mi wyszło 7 kotlecików). Pieczarki umyć pokroić w plasterki i odparować na patelni, posolić. Podsmażyć na łyżce masła i przestudzić. Dodać pietruszkę i wymieszać. Dłonie zwilżyć wodą i rozpłaszczać kulki mięsne. Na placuszki nakładać przestudzone pieczarki, marchew, paprykę i słupki boczku. Zawinąć brzegi i formować kotleciki. Panierować w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju ok 10 minut na wolnym ogniu. Do środka kotletów można także dodać paski ogórków konserwowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Faustyna 11.10.2010 18:15
Kolejna piękna dekoracja:) Kotleciki pewnie bardzo dobre:)
katarzynka455 25.09.2010 15:52
smacznie i kolorowo
alaaa 23.08.2010 14:12
a te świnki jakie fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak