Sposób przygotowania

Szpinak wykładamy na sito i odciskamy,mieszamy z serem i gałką i doprawiamy solą i pieprzem.Nacinamy piersi kurczaka y powstały duże kieszenie i napełniamy je masą szpinakową każdą pierś owijamy dobrze plastrem szynki i spinamy wykałaczkami.Przykrywamy i schładzamy w lodówce.Na rozgrzanym maśle i oliwie smażymy piersi przez 3 minuty po każdej stronie a następnie przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego.Cebulę i pieczarki smażymy 3 minuty,dosypujemy mąkę mieszamy i stopniowo dolewamy wywar i wino,doprowadzamy do wrzenia cały czas mieszając.Doprawiamy d smaku solą i pieprzem.Kurczaka zalewamy sosem.Mięso pieczemy w piekarniku 20 minut w 200 stopniach następnie przewracamy na drugą stronę i pieczemy jeszcze 10 minut.Wyjmujemy wykałaczki.Podajemy z sosem piure z marchwi i gotowaną fasolką szparagową.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !