Sposób przygotowania

Żeberka, warzywa i 1 pokrojoną cebulę zalać 6 szklankami wody i gotować, aż żeberka będą miękkie. Po ugotowaniu wyjąć je z wywaru, okroić mięso, następnie pokroić w kostkę i włożyć z powrotem do zupy. Pokrojone w kostkę ziemniaki, przyprawę KUCHAREK, bazylię i tymianek dodać do zupy, wymieszać i gotować 20 min. Drugą cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na oliwie z dodatkiem masła, wsypać mąkę i zasmażyć. Następnie dodać do zupy i gotować jaszcze 3 min. Przed podaniem zaprawić śmietaną i posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa109

    dobra i zdrowa taka zupka:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    dobra zupa nie jest zła
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    ciepła, dobra zupa to rarytas
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    lubię tą zupę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !