Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żebereka cielęce lub wieprzowe 30 dag
warzyw startych na grubej tarce (marchew, pietruszka, seler) 60 dag
kapusta 1 sztuka
ziemniak 3 sztuki
cebula 2 sztuki
mąka pszenna 1 płaska łyżka
śmietana 18-procentowej niepełna szklanka
olej 2 łyżki
masło 1 łyżka
por 1 sztuka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżeczki
przyprawa do potraw 2 łyżeczki
tymianek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa

Żeberka, warzywa i 1 pokrojoną cebulę zalać 6 szklankami wody i gotować, aż żeberka będą miękkie. Po ugotowaniu wyjąć je z wywaru, okroić mięso, następnie pokroić w kostkę i włożyć z powrotem do zupy. Pokrojone w kostkę ziemniaki, przyprawę KUCHAREK, bazylię i tymianek dodać do zupy, wymieszać i gotować 20 min. Drugą cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na oliwie z dodatkiem masła, wsypać mąkę i zasmażyć. Następnie dodać do zupy i gotować jaszcze 3 min. Przed podaniem zaprawić śmietaną i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bart 11.03.2011 23:48
lubię tą zupę
szajba2 20.02.2011 14:22
ciepła, dobra zupa to rarytas
Barbara55 23.10.2010 16:52
dobra zupa nie jest zła
Ewa109 28.05.2010 05:22
dobra i zdrowa taka zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak