Sposób przygotowania

Pokrojone warzywa gotujemy w małej ilości lekko osolonej wody,gdy warzywa zmiękną dodajemy posiekaną i podsmażoną cebulę,koncentrat pomidorowy,groszek,kukurydzę i doprawiamy do smaku solą,pieprzem.Mąkę rozcieramy z jajkiem solą słodką papryką i oregano drobno posiekaną natką pietruszki i taką ilością zimnej wody żeby uzyskać ciasto średni gęste. Łyżką nabieramy kluseczki i kładziemy na wrzącą osoloną wodę.Gotujemy 3 minuty od wypłynięcia i odcedzamy.Kluseczki wykładamy na talerz i polewamy uduszonymi warzywami.Podajemy z kiszonym ogórkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łucja

    pyszny przepis, szkoda że nie ma zdjęcia ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !