Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęca wątróbka z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3 sztuki
cebula 2 sztuki
mąka 2 łyżki
masło 1 łyżka
sól
pieprz
wątróbka cielęca 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęca wątróbka z jabłkami

Wątróbkę kroimy w plastry, cebulę w krążki, jabłka również w plastry. Wątróbkę oprószamy mąką i smażymy ją na maśle, doprawiamy. Na maśle smażymy również cebulę oraz plastry jabłek. Wątróbkę układamy w naczyniu, obkładamy cebulą na przemian z jabłkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak