Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

baranie minikiełbaski

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
tosty 2 szt
jajko 2 szt
chilli suszone 2 szt
chilli zielone 4 szt
Goździki całe Prymat 10 szt
sól
pieprz
woda 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
baranina 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: baranie minikiełbaski

gozdziki tłuczemy w mozdzierzu ,cebulę drobno siekamy.Chilli obieramy z nasion i drobno kroimy.Wszystkie te składniki mieszamy z mięsem i imbirem i doprawiamy solą i pieprzem.Po dolaniu szklanki wody mieszamy by otrzymać pulchną masę.Taki farsz podgrzewamy na patelni aż wyparuje z niego woda po czym miksujemy.Tosty moczymy w wodzie przez 5 minut i po odciśnięciu dodajemy do mięsa.Całość mieszamy i z masy robimy kilka niedużych kiełbasek.Każdą kiełbaskę obtaczamy najpierw b jajku potem w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni aż się zarumienią.Najlepiej smakują na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak