Sposób przygotowania

gozdziki tłuczemy w mozdzierzu ,cebulę drobno siekamy.Chilli obieramy z nasion i drobno kroimy.Wszystkie te składniki mieszamy z mięsem i imbirem i doprawiamy solą i pieprzem.Po dolaniu szklanki wody mieszamy by otrzymać pulchną masę.Taki farsz podgrzewamy na patelni aż wyparuje z niego woda po czym miksujemy.Tosty moczymy w wodzie przez 5 minut i po odciśnięciu dodajemy do mięsa.Całość mieszamy i z masy robimy kilka niedużych kiełbasek.Każdą kiełbaskę obtaczamy najpierw b jajku potem w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni aż się zarumienią.Najlepiej smakują na zimno.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !