Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gotowany kurczak w szpinaku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kurczaka 4 szt
trawka cytrynowa 1 łyżeczka
dymki posiekane 2 szt
marchewka 25 dkg
cukinia 25 dkg
seler naciowy 2 łodygi
sos sojowy 1 łyżeczka
szpinak 25 dkg
olej sezamowy 2 łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: gotowany kurczak w szpinaku

Każdą pierś z kurczaka nacinamy aby powstała duża kieszeń,posypujemy wewnątrz trawką cytrynową solą,pieprzem i do środka dajemy dymkę.Marchew cukinię i seler kroimy w słupki,wrzucamy na minutę do gorącej wody odcedzamy i mieszamy z sosem sojowym.Warzywami nadziewamy piersi kurczaka i podwijamy kawałki mięsa aby zamknąć farsz w środku.Resztę warzyw odkładamy.Szpinak myjemy osączamy i osuszamy papierowym ręcznikiem.Piersi kurczaka owijamy liśćmi szpinaku,jeśli liście są zbyt sztywne można je blanszować kilka minut aby zmiękły.Układamy mięso w naczyniu do gotowania na parze i gotujemy na mocnym ogniu przez 25 minut .Resztę warzyw smażymy na oleju przez 2 minuty mieszając.Podajemy z kurczakiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 22.05.2016 17:05
smaczne danie
kate.500 13.04.2012 07:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak