Sposób przygotowania

Porzeczki rozgotować po czym przyrzec je przez sito, wówczas dodać miód.
Dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu ok. 2 min.
W między czasie wydrylowane wiśnie obgotować we wrzątku z dodatkiem cukru, wówczas je odcedzić i dodać do porzeczek.
Dżem przełożyć do słoików i pasteryzować ok.15 min.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super na śniadanie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    pycha;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !