Sposób przygotowania

Wątróbkę zalać mlekiem i odstawić na 2godz
W między czasie na rozgrzanym maśle z dodatkiem 1łyżki wody udusić pomidory po czym przetrzeć przez sito.
Następnie posiekaną cebulę oraz pokrojone pieczarki podsmażyć na mesle, dodać przetarte pomidory, majeranek oraz rozgnieciony czosnek.
Doprawić do smaku pieprzem i pozostawić na małym ogniu.
Następnie wątróbkę wyjąć z mleka i pokroić na plasterki, obtoczyć w mącę i smażyć na rozgrzanym maśle wówczas przełożyć do sosu i dusić jeszcze 10min.
Na sam koniec doprawić solą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    ciekawe jak smakuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    Właśnie?, ale musi być chyba pyszna?!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Musi być pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !