Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dziczyzna na boczku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik 1 szt
boczek 20 dag
cebula 2 szt
czosnek 3 zabki
rosół 1 szklanka
rozmarynu 1 szczypta
mąki 1 łyżka
gęstej śmietany 1/2 szklanki
olej 3 łyżki
masło 2 łyżki
sól
wino wytrawne 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Dziczyzna na boczku

Królika oprószyć solą oraz mąką po czym obsmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas wlać rosół, wino, wrzucić masło, boczek, cebulkę, czosnek, rozmaryn oraz pieprz.
Całość wymieszać i trzymać na ogniu pod przykryciem ok. 45 min.
Następnie królika wyjąć a sos odparować, dodać śmietanę, wymieszać i polać królika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 25.10.2012 09:29
fajne
Łukasz15 26.08.2012 14:16
Super
Wafelek2601 29.03.2012 09:48
smaczne
Iwona51
Iwona51 02.02.2012 09:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak