Sposób przygotowania

Do dużej miski wlewamy oliwę czosnek szalotki estragon i musztardę, i doprawiamy do smaku solą pieprzem i mieszamy,dodajemy kawałki kurczaka i mieszamy dokładnie by marynata przykryła mięso.Przykrywamy folią i schładzamy w lodówce przez 4 godziny.Kurczaka osączamy,na patelni smażymy mięso przez 4 minuty po obu stronach i przekładamy na ogrzany półmisek.Wlewamy na patelnię marynatę doprowadzamy do wrzenia i posypujemy mąką,dolewamy wywar dodajemy jabłka i orzechy.Gotujemy na małym ogniu przez 5 minut.Do sosu przekładamy kawałki kurczaka wlewamy śmietankę i gotujemy jeszcze 2 minuty.Mieszamy wszystkie składniki sałatki i wykładamy porcje na talerz a na wierzchu umieszczamy kawałki kurczaka i polewamy łyżką sosu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    emylka86

    wygląda zachęcająco : )
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !