Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa paprykowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1/2 kg
cebula 12 dkg
margaryna
migdały posiekane 2 dkg
kremówka 1/4 litra
przecier pomidorowy 2 łyżki
chrzan starty 2 łyżki
sól
pieprz
cukier szczypta
bulion 1/2 mięsny

Przepis i sposób przygotowania na: zupa paprykowa

Papryki kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne.Obraną cebulę kroimy w kostkę i szklimy razem z papryką,dodajemy bulion i gotujemy 20 minut na małym ogniu.Kremówkę ubijamy migdały prażymy na patelni.Zupę przecieramy przez sito przyprawiamy do smaku i mieszamy z przecierem pomidorowym chrzanem i cukrem.Zupę doprawiamy do smaku dodajemy połowę bitej śmietany i mieszamy.Nakładamy na talerze dekorujemy resztą bitej śmietany oraz migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 24.03.2015 13:12
ciekawy pomysł na zupę
freekate 12.03.2012 19:51
zachęcająca:)
Justyna Jussstiii 15.01.2012 15:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak