Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurki w śmietanie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 500 g
masło klarowane 2 łyżki
cebula 1 sztuka
śmietana 250 ml
woda 50 ml
mąka 1-2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kurki w śmietanie

grzyby płuczemy, wrzucamy na stopione masło, solimy, po około 5 minutach dodajemy drobno posiekaną cebulę,
dusimy do miękkości, następnie dodajemy śmietanę i gotujemy jeszcze około 10 minut, na koniec w wodzie rozprowadzamy śmietanę i wlewamy na patelnię (najlepiej przez siteczko) i dokładnie mieszamy aż do zgęstnienia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 02.03.2012 08:07
Super
Monika111 14.01.2012 21:57
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak