Sposób przygotowania

Budynie ugotować wg przepisu, w 700 ml mleka. Ostudzić. Miękkie masło przełożyć do miski, zmiksować, dodawać budyń. Masę zmiksować.

Śmietanę przełożyć do miski, wsypać 2 paczki bitej śmietany, zmiksować. Dodać rozrobioną we wrzątku łyżeczkę żelatyny. Zmiksować.

Herbatniki rozłożyć w prostokątnej formie. Rozłożyć masę budyniową. Rozłożyć ponownie warstwę herbatników. Na nie wyłożyć ugotowane i wystudzone mleko z puszki - karmel (można w sklepach dostać już gotową masę krówkową). Ja na dużą blachę użyłam 2 duże puszki gotowej masy krówkowej. Rozłożyć ponownie warstwę herbatników. Nałożyć masę śmietanową. Posypać startą czekoladą.

Włożyć do lodówki. Najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy herbatniki zmiękną.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    robie podobne i jest pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    mmmm słodkości! :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    znakomity!
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajny pomysł na słodki deser bez pieczenia.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    bardzo fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam to ciasto
  • 3
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    przepysznie wygląda
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    rewelacja :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajne i musze to zrobic.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam mniam pychotka ! A jakiej firmy śmietany 22% używałaś?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    wow
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    musi być przepyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    koniecznie musze wyprobowac dlatego przepis zamieszcze w mojej ksiedze:o)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wiesz co dobre :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Szybko i bez pieczenia, ciasto przepyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !