Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniczki z farszem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 15 dag
ser biały 20 dag
czosnek 1 ząbek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
jajko 3 sztuki
mąka 1,5 szklanki
mleko 1 szklanka
sól 1 szczypta
olej do smażenia 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniczki z farszem

Szpinak rozmrozić. Gdy szpinak będzie rozmrożony podsmażyć na oleju z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu. Ser wymieszać ze szpinakiem i przyprawami. Z mąki, mleka, jajek i soli rozrobić ciasto naleśnikowe. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Nakładać farsz na naleśnika i zwijać. Na koniec podpiec jeszcze leciutko w piekarniku. Można lekko polać masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 28.01.2013 16:58
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak