Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka pod kołderką serową

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
brokuł 1 sztuka
olej
sól
pieprz
bazylia
ser gouda 1 (tarty)
ser topiony 1 (do tostów)

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka pod kołderką serową

Kroki postępowania

1
Filety rozbić tłuczkiem do mięsa dosyć cienko. Posolić i popieprzyć.. Smakuje najlepiej z ryżem...
Krok 1 - Filet z kurczaka pod kołderką serową foto
2
Podsmażyć filety na rozgrzanym dość mocno oleju z obu stron. Brokuła w tym czasie gotujemy,najlepiej na parze. Ugotowanego rozgniatamy starannie widelcem na papkę.
Krok 2 - Filet z kurczaka pod kołderką serową foto
3
POoypujemy wszystko odrobiną startego żółtego sera i szczyptą bazylii. Przykrywamy patelnię pokrywka i dusimy potrawę aż ser się ładnie rozpuści tworząc kołderkę na mięsie.
Krok 3 - Filet z kurczaka pod kołderką serową foto
4
Super smakuje z ryżem.
Krok 4 - Filet z kurczaka pod kołderką serową foto
5
Smaczne i , dzięki dodatkowi brokuł, zdrowe danie!
Krok 5 - Filet z kurczaka pod kołderką serową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 01.12.2012 21:39
w rankingach gdzie oceniany by był smak końcowy w stosunku do nakładu pracy taki kurczak byłby na podium
Anna146 15.01.2012 10:35
fajny pomysł na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak