Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać kilka łyżek ciepłej wody, wymieszać, postawić w ciepłym miejscu na 10 min.
Wlać rozczyn (drożdży z wodą) do mąki (3 szklanki) wymieszanej z solą, powoli wlewać wodę mieszając, powstanie ciasto jak na pierogi.
Ciasto wyrabiać przez 7-8 min., dosypując resztę mąki - (powinno dwukrotnie zwiększyć objętość).
Ciasto wyłożyć na stolnicę posypaną mąką, rozwałkować na grubość 2 cm, wycinać szklanką krążki, odstawić, aby ponownie trochę wyrosły.
Bułeczki układać na sitku i parować pod przykryciem.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    ciekawa nazwa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Hanna11

    intrygująca nazwa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    imponujące ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !