Sposób przygotowania

Mały garnek płuczemy zimna wodą. Wodę zlewamy, nie wycieramy naczynia (powoduje to mniejsze przywieranie mleka). Wlewamy szklankę mleka i gotujemy na wolnym ogniu. Do ciepłego mleka wsypujemy kaszę, energicznie mieszamy. Powoli zagotowujemy, mieszając od czasu do czasu. Gotujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji, im dłużej tym będzie gęstsza. Przekładamy kaszę do miseczki, dodajemy łyżeczkę miodu oraz 2 łyżki malin. Podajemy przybrane na górze kropką z malin.

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    uwielbiam!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !