Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z leśnymi grzybkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1/2 kg
grzyby leśne 1/2 kg
cebule 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
ketchup pikantny 6 łyżek
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z leśnymi grzybkami

Mięso pokroić na drobniejsze kawałki, solidnie oprószyć przyprawą do gulaszu. Wraz z 5 łyżkami oleju przełożyć do bretfanki i dusić, podlewając wodą. Grzyby umyć, pokroić i podsmażyć na oleju. Cebule pokroić w półtalarki. Gdy mięso będzie na wpół miękkie, dodać do niego grzyby i cebulę. Dusić do miękkości. Doprawić, dodać keczup, paprykę, zaciągnąć mąką z wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 21.10.2013 23:44
smaczny gulasz i taki na czasie bo grzybki są
adelajda 12.08.2013 15:13
super gulasz
RenataZ-et 13.10.2012 20:35
super
tomek18 08.02.2012 07:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak