Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowo-orzechowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
cukier 1/2 szkl
margaryna 20 dag
żółtko jajek 2 szt
cukier waniliowy 1 szt
Krem:

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowo-orzechowe

Krem:
mleczna czekolada,
czubata szkl. posiekanych orzechów,
1/3 szkl. cukru,
2 białka,
szczypta soli.

1. Ciasto: Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po 1 żółtku. Wsypać mąkę i cukier waniliowy. Dobrze utrzeć, przełożyć do formy o wym. 25x36cm..
2. Masa: Białka ze solą ubić, dodać cukier. Wsypać orzechy i rozdrobnioną czekoladę. Dokładnie wymieszać. Rozłożyć na cieście. Piec 30 min w temp. 170st. Można polać polewą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 14.08.2013 22:58
idealny przepis na smaczny deser
caralajna 26.12.2012 08:13
moje smaki, prawie jak batonik czekoladowy :)
Twister 03.08.2012 12:54
zjadłbym chętnie :]
IZABELA29 27.04.2012 08:33
idealne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak