Sposób przygotowania

Krem:
mleczna czekolada,
czubata szkl. posiekanych orzechów,
1/3 szkl. cukru,
2 białka,
szczypta soli.

1. Ciasto: Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po 1 żółtku. Wsypać mąkę i cukier waniliowy. Dobrze utrzeć, przełożyć do formy o wym. 25x36cm..
2. Masa: Białka ze solą ubić, dodać cukier. Wsypać orzechy i rozdrobnioną czekoladę. Dokładnie wymieszać. Rozłożyć na cieście. Piec 30 min w temp. 170st. Można polać polewą.

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    idealne połączenie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Twister

    zjadłbym chętnie :]
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    moje smaki, prawie jak batonik czekoladowy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    idealny przepis na smaczny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !