Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej kapusty i mandarynek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mandarynki 50 dag
szynka w plasterkach 15 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
chrzan 1/2 szklanki
majonez 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
biały ocet winny 3 łyżki
olej 2 łyżki
sól
pieprz
kapusta czerwona 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej kapusty i mandarynek

Kapustę dokładnie poszatkować i obgotować (5 minut) w lekko osolonej wodzie z dodatkiem octu winnego i oleju. Osączyć na sicie i ostudzić, Wymieszać z pokrojoną w piórka dymką, obranymi i podzielonymi na cząstki mandarynkami. Przełożyć do salaterki. Dodać pokrojoną w paseczki szynkę. Chrzan wymieszać z majonezem i sokiem z cytryny tak, aby otrzymać gładki sos. Doprawić solą i pieprzem. Sos podawać oddzielnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak