Sposób przygotowania

Udźce umyć, osuszyć, natrzeć solą, kucharkiem i przyprawa do indyka. Odstawić w chłodne miejsce na około 2 godziny. Piec w naczyniu żaroodpornym z niewielka ilością wody przez ok godz. Po upieczeniu oddzielić mięsko od kostki i rozdrobnić. Ryż gotujemy tradycyjnie na wodzie z solą przez kwadrans. Po ugotowaniu rozdrobnione mięsko wkładamy do garnuszka z odrobiną wody i podgrzewamy. Gdy będzie już ciepłe, dodajemy ryż wyjęty z torebek i trochę masła do smaku. Wszystko dobrze mieszamy i chwilkę pozostawiamy na ogniu - max 3 min.

To danie to mój pomysł na wykorzystanie pieczonego indyka pozostałego po obiedzie.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !