Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopty z kremem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3
sól szczypta
cukier puder 4 łyżki
starte migdały 1/2 szklanki
mąka 2 łyżki
Krem:
serek mascarpone 25 dag
cukier puder 2 łyżki
aromat waniliowy
fix do śmietany
wiśnie w syropie
kremówka 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopty z kremem

Białka ubić ze szczyptą soli i z cukrem pudrem. Dodać roztrzepane jajka i migdały wymieszane z mąką. Całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do małych, okrągłych, natłuszczonych i oprószonych bułką tartą foremek, piec 25 minut w temp. 180 stopni C. Biszkopty wystudzić. Przygotować krem: mascarpone utrzeć z cukrem, dodać aromat. Kremówkę ubić z fiksem, dodać do sera, wymieszać. Masę nałożyć nożem na spody biszkoptowe, udekorować wiśnią z syropu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak