Sposób przygotowania

Podzielonego na porcje kurczaka gotować w litrze wody, aż mięso będzie miękkie. Kurczaka przełożyć do naczynia posmarowanego tłuszczem. Wywar zachować. Zagotować 2 litry wody, wsypać ryż i gotować 7 minut. Odcedzić. dwie łyżki jogurtu połączyć z olejem i tą mieszanką posmarować kawałki kurczaka. Piec w lekko nagrzanym piekarniku do zarumienienia. Jogurt wlać do rondla, wymieszać z jajkami i trzymać na niewielkim ogniu, aż zgęstnieje. Dodać wywar zgotowania kurczaka, miętę , sól, pieprz oraz łyżkę masła. Odlać 1/2 litra sosu i gotować w nim ryż 8-10 minut. Podawać oddzielnie kurczaka, ryż i pozostały sos.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !