Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowa granita

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożone truskawki 40 dag
cukier 1/2 szklanki
sok z pomarańczy
skórka z pomarańczy
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowa granita

Truskawki lekko rozmrozić, przełożyć do blendera. Dodać cukier, sok i skórkę z pomarańczy, sok z cytryny i 1/2 szklanki ciepłej wody. Wszystko dokładnie zmiksować. Przelać do 2 plastikowych misek i wstawić do zamrażalnika. Po 2 godzinach, gdy brzegi i środek granity trochę zamarzną, ostrożnie zamieszać ją widelcem. Pozostawić w lodówce na kolejne 2 godziny. Ponownie zamieszać widelcem. Znów zamrażać 2 godziny. Granitę przełożyć łyżką do szklanek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 14.01.2012 19:08
ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak