Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownie z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada 30 dag
czekolada mleczna 20 dag
masło 10 dag
cukier puder 1/2 szklanki
mąka 1,25 szklanki
jajko 2
polewa czekoladowa 1 opakowanie
migdały

Przepis i sposób przygotowania na: Brownie z migdałami

Prostokątną formę (20x30 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, tak, żeby wystawał ponad brzegi. Czekoladę mleczną drobno pokroić i odłożyć. Gorzką połamać na kawałki, wrzucić do rondla. Dodać masło. Podgrzać na średnim ogniu, mieszając, żeby roztopić składniki. Rozpuszczoną czekoladę wymieszać z cukrem pudrem, roztrzepanymi jajkami i mąką. Dodać mleczną czekoladę, wymieszać. Masę przełożyć do formy. Wyrównać wierzch i piec 35 minut w temp. 170 stopni C. Ciasto wystudzić, udekorować polewą czekoladową i migdałami. Włożyć do lodówki, żeby schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 11.02.2012 21:41
fajne
eli82 11.02.2012 21:41
fajne
staropolanka5 14.01.2012 19:09
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak