Sposób przygotowania

Prostokątną formę (20x30 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, tak, żeby wystawał ponad brzegi. Czekoladę mleczną drobno pokroić i odłożyć. Gorzką połamać na kawałki, wrzucić do rondla. Dodać masło. Podgrzać na średnim ogniu, mieszając, żeby roztopić składniki. Rozpuszczoną czekoladę wymieszać z cukrem pudrem, roztrzepanymi jajkami i mąką. Dodać mleczną czekoladę, wymieszać. Masę przełożyć do formy. Wyrównać wierzch i piec 35 minut w temp. 170 stopni C. Ciasto wystudzić, udekorować polewą czekoladową i migdałami. Włożyć do lodówki, żeby schłodzić.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !