Sposób przygotowania

Budynie gotujemy w mniejszej ilości mleka niż podano na opakowaniu (ja gotowałam 1 budyń w 1,5 szklanki mleka). Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Gorące budynie przekładamy do przygotowanych szklaneczek lub pucharków zostawiając połowę jasnego. Na wyłożony budyń kładziemy umyte rodzynki i kilka wydrylowanych wiśni. Przykrywamy resztą budyniu. Deser zostawiamy do przestygnięcia. Na wierzchu układamy wiśnie i zalewamy tężejącą galaretką. Budyń musi mieć kremową konsystencję. Nie może być sztywny ani zbyt rzadki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Świetny pomysł na szybki deser a do tego jak fajnie wygląda.
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    pyszny deserek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    mniam mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !