Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kapusta 1 kilogram
Duszone mięso wieprzowe 1/2 kilograma
kiełbasa śląska 30 deko
wędzony boczek 15 deko
cebula 2
suszone śliwki kilka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
olej kilka łyżek
kapusta kiszona 1 kilogram
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z jabłkami

1.Grzyby moczymy, a następnie gotujemy 15 minut. Kapusty kiszoną i poszatkowaną białą gotujemy oddzielnie około godziny. Kiełbasę, cebulę i boczek kroimy w małą kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Mieszamy z kapustami. 2.Do potrawy dodajemy pokrojone w kawałki wieprzowinę, jabłka, śliwki, koncentrat, przyprawy i grzyby z wywarem. Gotujemy 30 minut mieszając. Odstawiamy na dobę. Ponownie zagotowujemy i doprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 15.10.2012 23:41
super
Mati3 12.06.2012 16:50
ciekawe
Jodaj 24.05.2012 13:27
musi być dobry :)
pawelek180844 08.05.2012 14:51
to pyszne jest! :)
anulka69 16.04.2012 10:29
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak