Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowe Ruloniki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 15 deko
kostka rosołowa 1
ząbek czosnku 1
szczypiorek pół pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowe Ruloniki

1.Cukinię umyć, osuszyć i pokroić wzdłuż w cieniutkie plastry. Kostkę rosołową rozpuścić w ½ l. wrzątku. Włożyć plastry cukinii i gotować ok. 5 minut. Dokładnie osączamy. 2.Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić i ostudzić. Tuńczyka lekko odsączyć, a następnie rozdrobnić i mieszać z ryżem. Dodawać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą i pieprzem. 3.Cukinię zwinąć w ruloniki, zostawić wolny środek. Wypełnić farszem. Szczypiorek umyć, osączyć, dekoracyjnie zawiązać wokół ruloników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 25.08.2012 21:30
świetne
KOBRA 10.07.2012 23:58
super
KOBRA 10.07.2012 23:58
super
Magda60 05.06.2012 19:53
super
aga130982 03.06.2012 13:30
mniam
Izabela28 03.05.2012 09:31
smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak