Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i kakao, dodać pokrojone zimne masło. Składniki mieszać aż do uzyskania kruszonki. Dodać 3 łyżki zimnej wody, zagnieść gładkie ciasto, wylepić nim 2 foremki w kształcie serca. Włożyć je do lodówki na 30 minut. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Na wierzch ciasta położyć papier do pieczenia, obciążyć fasolą i piec 20 minut. Zdjąć fasolę i papier, piec jeszcze 10 minut. Ciasto wystudzić przed wyjęciem z formy. Przygotować mus: maliny lekko rozmrozić, zmiksować z cukrem i śmietaną. Żelatynę rozpuścić w 1/5 szklanki gorącej wody. Ostudzić, połączyć z masa malinową. Tężejący mus nałożyć do serc, wstawić do lodówki. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi pysznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !