Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos andalouse

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 3/4 Słoiczka
natka pietruszki 1
sos chili 1 łyżka
sos tabasco 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku
Majonez Napoleoński 720ml

Przepis i sposób przygotowania na: sos andalouse

Paprykę obieramy ze skórki w tym celu najlepiej ja opalić na ogniu lub upiec w piekarniku ,potem włożyć do reklamówki i zawinąć po czym zdjąć skórkę .
Jak już mamy wszystko gotowe to najlepiej to włożyć do pojemnika i zmiksować ,przygotowaną masę łączymy z majonezem i doprawiamy solą i białym pieprzem do smaku polecam do wszelkich pieczonych i grillowanych mies smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak