Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lodowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 25 deko
mleko 2% 1 szklanka
cukier 3/4 szklanki
żółtko jajek 5
budyń 1 łyżka
masło 250 gram
galaretka 5 łyżek
galaretki rozpuszczone 2 w 1/2 litrze wody
mleko 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Lodowiec

Zagotować budyń,cukier i żółtka oraz resztę mleka utrzeć w misce i wlać do gotującego się mleka ciągle mieszając aż do zgęstnienia,wystudzić. Masło utrzeć w misce i dodać 5 łyż. galaretki oraz ugotowany krem.Masę podzielić na dwie części,do jednej dodać kakao. Tortownicę wyłożyć biszkoptem,włożyć masę kakaową,a następnie białą i zalać galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 20.06.2012 21:54
super
Izabela28 05.06.2012 11:51
smaczne:)
pawelek180844 10.05.2012 18:31
Polecam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak