Sposób przygotowania

W głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku, przelane wrzątkiem na durszlaku owoce morza, posypujemy mieszankę przypraw (papryka czerwona i zielona w płatkach, kminek, pasternak, gorczyca) i smażymy 2-3 minuty cały czas mieszając. Następnie dodajemy mieszankę warzywną (papryka czerwona i żółta, marchew, zielona fasolka, kukurydza, kartofle), chwilę przesmażamy. Następnie wlewamy 500 ml bulionu lub wlewamy 500 ml wrzącej wody i dodajemy kostkę warzywną, doprawiamy czerwoną papryką, kuminem i chilli , gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 5 minut. Gdy warzywa będą miękkie możemy zagęścić zupę łyżeczką mąki kukurydzianej z niewielką ilością wody. Rozlewamy do 2 miseczek, gdyż jest to przepis dla 2 osób.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aga20

    To musi być pyszne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !