Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty Sernik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 100 gram
herbatniki 250 gramów
cukier 160 gram
jaja 4
śmietana 250 gram
sok pomarańczowy 4 łyżki
cukier puder 1 łyżka
cynamon do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
syrop malinowy do smaku
imbir do smaku
twaróg 500 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty Sernik

1.Masło roztopić i wymieszać z pokruszonymi herbatnikami,1 łyżeczką imbiru,gałki muszkatołowej i cynamonu.Włożyć do natłuszczonej tortownicy,chłodzić 20 minut. 2.Twaróg utrzeć z cukrem,jajkami i 1 łyżką soku pomarańczowego.Wylać na herbatniki i piec 45 minut w 180\'C. 3.Śmietanę wymieszać z resztą soku i cukrem pudrem.Posmarować sernik,posypać gałką muszkatołową i polać syropem.Zapiekać 7 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KOBRA 20.06.2012 22:03
pycha
Magda60 18.06.2012 22:32
pyszny
Magda60 18.06.2012 22:32
pyszny
Magda60 18.06.2012 22:32
pyszny
agogo2 17.06.2012 23:01
super
pawelek180844 10.05.2012 18:30
mniam!
[email protected] 14.01.2012 17:02
super smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak