Sposób przygotowania

do gotującej się wody wrzucamy pokrojoną w kostkę marchew i kucharka. Dzielimy kalafiora na mniejsze kawałki, a fasolę kroimy na 2-3 cm. kawałki i wszystko wrzucamy do gotującego się rosołu, gotujemy około 15 minut, następnie zagęszczamy zupę łyżką mąki rozrobioną w 1/4 szkl wody, po zagotowaniu wyłączamy gaz. Żółtka jaj mieszamy z 1/2 szklanki śmietany i wlewamy do gorącej zupy, doprawiamy solą, pieprzem i gałką, podajemy posypane zieleniną.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    marzy mi się z swojego ogródka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    moja ulubiona
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    moja ulubiona
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo dobra zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !