Sposób przygotowania

Z mąki , wody , jajka , szczypty soli zagnieść ciasto .Zawinąć w folię spożywczą i odłożyć .Kaszę ugotować na sypko . Mięso zmielić . Cebulę drobno posiekać i usmażyć na złoto .Wymieszać kaszę , mięso , cebulę . Doprawić solą i pieprzem . Ciasto rozwałkować . Szklanką wykrawać krążki . Na każdy krążek nakładać farsz . Zlepiać pierogi . Gotować na osolonym wrzątku przez 3 minuty od wypłynięcia . Podawać okraszone skwarkami .


Przy gotowaniu zup na mięsie , którego nie zużywamy zaraz, obrać je od kości i zmielić razem z warzywami z zupy , a następnie użyć do robienia pierogów , naleśników z mięsem czy krokietów . Lub zamrozić i użyć później .
Pierogi z dodatkiem kaszy pozwalają wykorzystać nawet niewielkie ilości gotowanego mięsa . Są przy tym delikatniejsze , a przy tym na prawdę smaczne .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Wyglądają apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Uwielbiam wszelkie pierozki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    fajna nazwa :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super;]
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    kryzysowe ale apetycznie wyglądają, chętnie bym zjadła

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !