Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 360 g
cukier 100 g
masło 125 g
jajko
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 300 g
woda 100 ml
masło 125 g
śmietana 30% 50 ml
orzechy laskowe 100 g
orzechy piniowe 50 g
orzechy włoskie 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowiec

Połącz mąkę z proszkiem< cukrem< masłem oraz jajkiem i szybko wyrób ciasto. Wyłóż blachę ciastem. Ponakłuwaj ciasto widelcem i podpiecz 10min. Wymieszaj w rondelku cukier< wodę, masło oraz śmietankę. Rozpuść składniki na wolnym ogniu. Posiekaj grubo orzechy i wymieszaj je z polewą, a następnie rozprowadż masę na podpieczonym spodzie. Ciasto piec z 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak