Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po bretońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 0,5 kg
kiełbasa podwawelska 0,5 kg
boczek wędzony 30 dkg
cebula 1 szt
przecier pomidorowy
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po bretońsku

Fasolę moczymy na noc. Namoczoną fasolę gotujemy w wodzie w której się moczyła do miękkości z dodatkiem liścia laurowego i kilku ziarenek ziela angielskiego i solą. Boczek kroimy w kostkę przesmażamy na oleju, do podsmażonego boczku dodajemy pokrojoną cebulę i kiełbasę , wszystko razem smażymy, mieszamy z przecierem pomidorowym, chwilkę przesmażamy i wszystko łączymy z ugotowaną fasolą, doprawiamy solą i pieprzem. Jeśli potrzeba zagęszczamy łyżką mąki rozrobioną w wodzie, podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbigniew1975 19.11.2013 11:10
pyszna ta fasoleczka
David 03.04.2013 18:53
co za pyszności
Aneta41 30.08.2012 19:47
dawno nie robiłam fasolki a bardzo lubimy taką
Łukasz15 07.06.2012 10:24
pycha
MAR3STA 19.01.2012 22:26
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak