Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowany oscypek z żurawiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oscypek 40 dag
jajko 2
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
sałata
olej 5 łyżek
żurawina 8 smażona

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowany oscypek z żurawiną

Liście sałaty umyć i osuszyć, rozłożyć na talerzach. Oscypek pokroić w grube plastry. Jajka roztrzepać. Dodać szczyptę gałki muszkatołowej. Bułkę tartą wsypać na płaski talerz. Oscypek obtoczyć w jajku i bułce tartej, smażyć na średnim ogniu na rumiano. Ciepły ser ułożyć na sałacie, podawać ze smażoną żurawiną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak