Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka kolorowa- zapiekana :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka
żółty ser
masło
pasztet

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka kolorowa- zapiekana :

Bagietkę ponacinać delikatnie ( tak by się nie rozpadła ) – można przedtem przeciąć na pół by łatwiej było ułożyć na blaszce . W nacięcia wkładać na przemian : kawałek masła, pasztetu, sera żółtego. Ułożyć na blaszce. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Wstawić blaszkę z bagietką .Zapiekać aż bagietka zrobi się złocista .Udekorować sałatą , kawałkami pomidora, ogórka , czy jak tak kto lubi .Ja posypałam jeszcze całość grubo mielonym pieprzem . Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 07.07.2012 22:26
świetne
Ewa104 10.01.2012 21:53
Mniam.Proste,pyszne,niedrogie.Tak, jak lubię.
Mirka-Ludomila 30.12.2010 00:02
smaczne
Joanna108
Joanna108 10.10.2010 08:42
Bardzo fajny i smaczny pomysł. Robię podobne bagietki, a wkładam w nie wszystko, co akurat mam w lodówce :).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak