Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lodowe kule

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

lody waniliowe 12 kulek
masa marcepanowa 20 dag
cukier puder 10 dag
Ciasto:
mąka 10 dag
proszek do pieczenia szczypta
olej 1 łyżka
jajko
białko
cukier 1 łyżka
maliny mrożone 25 dag
cukier wanilinowy 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Lodowe kule

Kulki lodów zamrozić. Marcepan zagnieść z cukrem pudrem. Masę podzielić na pół i rozwałkować na prostokąty. Następnie pokroić je na 16 kwadratów i układać na nich po lodowej kulce. Lody obwinąć marcepanem. Docisnąć, zamrozić. Składniki na ciasto (poza białkiem i łyżką cukru) zmiksować z cukrem waniliowym, przetrzeć. Z białka i cukru ubić pianę, połączyć z ciastem. Kulki lodowe zanurzać w cieście, wrzucać na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoto. Podawać z malinami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 10.11.2012 19:21
Pyszne:)
edi 17.01.2012 16:27
Pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak