Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa grzybowa z ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa z kurczaka
Bulion grzybowy 2 kost.
włoszczyzna 1 pęczek
ziemniaki 1/2 kg.
cebula
czosnek 2 ząbki
śmietana 1/2 szkl.
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz
por 1/2 szt.
borowiki 20 dkg.

Przepis i sposób przygotowania na: zupa grzybowa z ziemniakami

porcję rosołową umyć,warzywa obrać umyć pokroić włożyć do garnka dodać porcję rosołową zalać zimną wodą i zagotować odszumować dodać kostki bulionowe grzybowe oraz parę suszonych grzybów,przyprawy gotować przed końcem gotowania dodać obrane umyte i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki,doprawić do smaku solą,pieprzem,majerankiem,na koniec zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 25.06.2013 14:39
bardzo smaczna zupa
Wafelek2601 15.10.2012 08:29
Moja ulubiona
jerry1 08.03.2012 14:12
smaczna
Motorek 02.03.2012 09:54
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak